Whiskeyresa till Skottland

Whiskeyresa Edinburgh

Med sin fantastiska viktorianska arkitektur och slingrande medeltida gator, är det lätt att förstå varför Edinburgh har utsetts som ett världsarv. Miljön är fängslande. Edinburgh Castle ligger uppe på toppen av klipporna på en gammal vulkan mitt i centrum av staden.

Edinburgh har inte fastnat i det förflutna och i staden handlar inte allt om säckpipa, mördegskakor, whisky och tartan. I själva verket är staden en av de mest pulserande och kosmopolitiska städer i Europa och är regelbundet framröstad som en av de mest önskvärda platser att leva i världen

Pris

Pris per person från SEK 4150

Observera att priset enbart är en indikation och beror på antalet resenärer, tillgänglighet, val av flygbolag etc.

I priset ingår

Tillägg

Fri support dygnet runt

Som en extra trygghet på resan erbjuder vi en kostnadsfri support dygnet runt, då vi hjälper till med akuta problem. Dessutom har vi samarbetspartners på plats som finns tillhanda för mer praktiska lösningar.

Boende

Exempel på boende vi använder i Edinburgh:

Jurys Inn ★★★

Jurys Inn Edinburgh ligger centralt i den gamla stadskärnan av staden, nära till Royal Mile och bara några minuters promenad från tågstationen Waverly. Här har du nära till både Princes Street, Edinburgh Castle, butiker, teatrar, museer med mera.

Jurys Inn Ediburgh roomRummen erbjuder bland annat storbilds-TV, WiFi, Dreamsängar och rymliga badrum med hygienprodukter.

Förutom frukostbuffé kan du på hotellet är middag på restaurangen med internationellt kök. Lunch och snacks serveras i baren.

Flyg

Först och främst försöker vi hitta bästa möjliga färdväg för samtliga resenärer till Edinburgh. Det spelar ingen roll om ni reser från olika orter, vi hjälper er även gärna med anslutningar. Vi har även tillgång till några av marknadens bästa priser och vi strävar efter att hitta så prisvärda biljetter som möjligt till Edinburgh. Direktflyg finns från flera orter i Skandinavien i dagsläget. Väl framme ordnar vi även med transfer, med eller utan guide.

Programförslag

Vi ser till att fylla programmet med de aktiviteter ni önskar, låt oss tillsammans titta på önskemål
och intressen så tar vi fram en kostnadsfri offert. Nedan följer ett förslag på hur resan skulle kunna se ut.
Självklart anpassar vi programmet enligt önskemål.

Ankomst
Besök på The Scotch Whisky Experience En whiskyupplevelse där du får ta del av 300 år skotsk whiskyhistoria. Lukta, smaka, se och lyssna på de populära gyllene dropparna samtidigt som du lär dig hur tillverkningen går till!
Stadsrundtur, Edinburgh Castle

Efter frukost får ni lära er med om staden och dess sevärdheter under en 2 h lång stadsrundtur. Ni lär känna staden från en öppen minibuss med engelsk audioguide. Är ni många bokar vi istället en egen buss och guide som tar er runt på en privat tur.

Efter turen finns tid för en lunchpaus innan eftermiddag fortsätter med besök på det ståtliga Edinburgh Castle.

Uppe på Castle Rock ligger slottet och vakar majestätiskt över staden. Härifrån är utsikten över staden magnifik, men förr var det ett bra sätt att lätt försvara sig mot fienden. Fästningen är en symbol för Skottland och en viktig del av landets historia.

Natur och whiskey

Bege dig till kanten av de skotska högländerna och smaka dig fram genom den skotska landsbygden. Denna heldagstur kombinerar inblickar in i destilleringsprocessen hos landets favoritdryck – whiskyn – med inslag av historia och arkitektur, för en total djupdykning i in den rika skotska kulturen.

Ge dig av från Edinburgh, korsa Forth Road Bridge och åk förbi den imponerande staden Stirling. Kör förbi Campsie Fells och njut av det förbipasserande, grönskande och bergiga landskapet samtidigt som du får höra berättelser om det skotska arvet från din kunniga guide.

Ditt första stopp är vid Glengoyne Distillery, som har producerat höglandswhisky som mognat i låglandet sedan 1833. På dess natursköna plats under Dumgoynes klippor, är detta det perfekta stället att ge dig ut på en guidad rundtur för att lära dig om destillering och provsmaka Skottlands favoritdryck direkt från tunnan.

Res genom Trossach nationalpark och kom fram till Loch Lomonds sköna stränder – Skottlands största sötvattensamling. Njut av lite ledig tid här, och testa nationalrätten haggis på en lokal pub om du vill, provsmaka några lokala ölsorter, eller ta en promenad längs sjön.

På Deanston Distillery – ett av de mest hållbara i landet – får du ta del av en guidad rundtur. Upptäck byggnadens tidigare liv som bomullskvarn och lär dig mer om vattendrivna och miljövänliga destilleringsprocesser. Ta chansen att njuta av de naturligt utvecklade smakerna i Deanstons sortiment.

Hemresa
Dags för hemresa. Men först lite tid för shopping om flygtiden tillåter. Därefter transfer till flygplatsen. Förhoppningsvis har du med dig några gyllene droppar i bagaget så du kan fotsätta njuta av Skottland även när du kommit hem!

Kontakta oss för att boka din temaresa!