Studieresa till Krakow & Auschwitz

Studieresa till Krakow & Auschwitz

Det är enkelt att göra en studieresa utomlands och samtidigt få uppleva en annan kultur och det behöver inte bli dyrare än att resa inom Sverige! Krakow är ett ypperligt exempel på det.

Medeltidsstaden Krakow ser ut som om den vore tagen ur en sagobok, med sitt livliga torg, spiralformiga gotiska torn, slott och legender om drakar. Utforska de smala bakgatorna, gömda gårdarna och nätverket av underjordiska tunnlar och valv. Kärleken till musik, poesi och teater har gjort även gjort Krakow till Polens kulturhuvudstad.

Pris

fr. SEK 2990/person

I priset ingår

Eventuella tillägg

Fri support dygnet runt

Som en extra trygghet på resan erbjuder vi en kostnadsfri support dygnet runt, då vi hjälper till med akuta problem. Dessutom har vi samarbetspartners på plats som finns tillhanda för mer praktiska lösningar.

Boende

I Krakow finns boenden som passar alla smaker och plånböcker. Eftersom Krakow i sig är ett billigt resmål har vi i det här exemplet räknat med boende på vandrarhem för att påvisa hur liten budget ni behöver för att få till en studieresa. Vandrarhemmen vi erbjuder har såväl enkel- och dubbelrum som sovsalar (oftast 3-6 bäddar), frukost ingår i priset. Vill ni hellre bo på hotell ordnar vi givetvis det enligt era önskemål.

Flyg/tåg/buss

Först och främst försöker vi hitta bästa möjliga färdväg för samtliga resenärer till Krakow. Är ni många har vi även möjlighet att chartra flygplan för gruppens räkning. Det spelar ingen roll om gruppen reser från olika orter, vi hjälper er även gärna med anslutningar. Vi har även tillgång till några av marknadens bästa priser och vi strävar efter att hitta så prisvärda biljetter som möjligt till Krakow. Väl framme ordnar vi även med transfer, med eller utan guide. Som alternativ till flyget kan vi även erbjuda tåg eller egen buss till mycket förmånligt pris, kontakta oss för mer information.

Programförslag

Programmet nedan avser själva vistelsen i Krakow, väljer ni att resa med tåg eller buss behöver ni räkna med ca 2 dagar extra för transporten. Krakow är även en utmärkt utgångspunkt för olika utflykter i hela regionen – exempelvis till Zakopane, saltgruvan Wieliczka och Tatrabergen. Vi hjälper er gärna att skräddarsy ett program enligt gruppens önskemål.
Ankomst till Krakow
En guide (eller busschauffören) möter upp på stationen eller flygplatsen och tar er med buss till hotellet (vid flygresa). Vid tidig ankomst går ni en guidad promenad i Krakows Gamla Stad och avslutar med en gemensam middag på någon av de många medeltida källarvalvsförsedda restauranger staden erbjuder.
Sightseeing, studiebesök
På förmiddagen besöker ni Slottsberget och katedralen under er guidade promenad. På eftermiddagen studiebesök enligt önskemål eller egen tid. Många grupper väljer att besöka den välkända saltgruvan strax utanför staden, vi ordnar gärna med transport och en guidad tur om intresse finns.
Auschwitz
Denna dag gör ni ett studiebesök på Auschwitz med buss och guide. Eftersom det är en näst intill en heldagsutflykt (Auschwitz ligger en dryg timmes färd från Krakow), äter ni lunch utanför muséet.
Shopping, Hemresa
Sista dagen försöker vi se till att ni får tid att besöka ett av stadens köpcentrum för lite shopping innan det är dags för transfer till flygplatsen/avresa med med tåg/buss.

Kontakta oss för att boka din temaresa!