Historisk resa Budapest, fokus andra världskriget

Historisk resa Budapest, fokus andra världskriget

Budapest – en av världens vackraste städer – har bevarat sin själ genom de senaste åren av snabb modernisering. Idag har Donau, de gamla art noveau-palatsen och de breda boulevarderna fått sällskap av gourmetrestauranger och trendiga barer. Hit kommer de historieintresserade och de partysugna – och alla de som bara vill koppla av bland stadens många ångande thermalbad.

Budapest är en stad som inte bara är vacker och fylld av historiska monument och dramatiska minnen. Det är också en stad som lämpar sig utmärkt för planlösa promenader och spännande upptäcktsfärder. Musikarrangemangen i staden är många. Opera, klassikt, rock, jazz, här finns det mesta. På sommaren anordnas massor av festivaler, konserter och andra musikuppträdanden. Men även vintertid är utbudet stort.

Följ med till thermalbadens, vinets och gulaschens förlovade land! Från såväl Göteborg, Sthlm som Malmö kan du ta dig till Centraleuropas populära metropol enkelt och snabbt med direktflyg. På ett par timmar är du på plats – tänk dig ett varmt kvällsdopp på thermalbadet, omgiven av vackra, upplysta barockfasader – eller en långsam shoppingrunda längs gågatans många prisvärda småbutiker med stopp på ett av stadens många caféer. Här tjänar du lätt in resans kostnad! Historien har lämnat många spår i denna grandiosa stad, en plats du garanterat återvänder till – många gånger!

Priser

I priset ingår

Tillägg

Fri support dygnet runt

Som en extra trygghet på resan erbjuder vi en kostnadsfri support dygnet runt, då vi hjälper till med akuta problem. Dessutom har vi samarbetspartners på plats som finns tillhanda för mer praktiska lösningar.

Boende

Flyg/tåg

Först och främst försöker vi hitta bästa möjliga färdväg för samtliga resenärer till Budapest. Direktflyg finns från flera svenska städer i dagsläget. Vi har tillgång till några av marknadens bästa priser och vi strävar efter att hitta så prisvärda biljetter som möjligt till Budapest. Väl framme ordnar vi med transfer till hotellet om så önskas.

Studiebesök

Utflykter/aktiviteter

Vi kommer gärna med tips på vad man kan se och göra i Budapest. I den mån det är möjligt kan vi även förboka en del aktiviteter, inträden, transfers och utflykter. Kontakta oss för mer information.

Exempel på utflykter/aktiviteter:

Kontakta oss för att boka din temaresa!