Äventyrsresa till Island

Fullspäckad äventyrsweekend på Island

Söker ni en spännande och annorlunda weekendupplevelse så har ni kommit rätt! En isländsk äventyrsweekend är en fullspäckad upplevelse med 3 hela dagar i den häpnadsväckande naturen. Glaciärer, berg, varma källor och glaciärfloder är bara några av de saker du får uppleva.

OBS: Åldersgräns 14 år.

Pris

Hotel Cabin **+
Enkelrum från 10995 kr
Dubbelrum från 9495 kr
Trebäddsrum från 8790 kr

Hotel Plaza ***+
Enkelrum från 12495 kr
Dubbelrum från 10495 kr
Trebäddsrum från 10295 kr

I priset ingår

Eventuella tillägg

Fri support dygnet runt

Som en extra trygghet på resan erbjuder vi en kostnadsfri support dygnet runt, då vi hjälper till med akuta problem. Dessutom har vi samarbetspartners på plats som finns tillhanda för mer praktiska lösningar.

Boende

Välj mellan olika prisklasser och standard för ditt boende under din vistelse på Island:

Hotell Cabin ★★+

Hotel Cabin ligger i nära ett friluftsområde med ca 20 minuters promenadavstånd till centrum. Ett enkelt men trevligt hotell. Restaurang och bar finns. Lokalbuss går precis utanför hotellet. Hotellet erbjuder även mötesrum och gratis parkering.

Hotel Cabin har nyligen byggt ut och rymmer nu 174 standardrum, 64 större mer exklusiva de luxe-rum samt 14 superior-rum. Standardrummen är ganska små men fräscha och trevligt inredda. Alla rum har privat bad/dusch och WC, satellit-TV och telefon, och det finns handikappanpassade rum. Hotellets reception är öppen dygnet runt. (Officiell bedömning 3 stjärnor.)

Centerhotel Plaza ★★★+

Centerhotel Plaza har ett av Reykjaviks absolut bästa lägen, mitt i hjärtat av de gamla, ursprungliga kvarteren. Härifrån har du nära till restauranger, affärer och Reykjaviks nattliv. Du har också gångavstånd till Islands nationalteater och flera gallerier och museer.

Plaza är ett av de bättre trestjärniga hotellen i Reykjavik, men atmosfären är ändå mycket avslappnad och trevlig. Servicen är fin och tillgänglig dygnet runt. Hotellet har 180 välutrustade rum som är nyrenoverade och ståtar med en ljus, modern inredning med moderna möbler i ek. Alla rum har gratis trådlös internetuppkoppling, tv, dusch, hårtork, te & kaffe och mycket mer.

Flyg

Först och främst försöker vi hitta bästa möjliga färdväg för samtliga resenärer till Island. Det spelar ingen roll om gruppen reser från olika orter, vi hjälper er även gärna med anslutningar. Vi har även tillgång till några av marknadens bästa priser och vi strävar efter att hitta så prisvärda biljetter som möjligt till Barcelona. Väl framme ordnar vi även med transfer, med eller utan guide.

Programförslag

Programmet kan även skräddarsys och/eller förlängas.

Ankomst
Ankomst till Island. Transfer till vald inkvartering i Reykjavik.
Prel. start 9:00, Åter ca 19:00
På morgonen ger vi oss ut på den härliga Gyllene Cirkeln. En utflykt som genom åren utvecklats till ett ”måste” när man besöker Island. Vi besöker nationalparken Thingvellir där det isländska tinget grundades år 930. En historiskt mycket viktig plats för Island. Vidare till Nesjavellir, som förser Reykjavik med 25 % av allt varmvatten. Därifrån åker vi till det mäktiga vattenfallet Gullfoss och de varma källorna i Geysirområdet i Haukadalur. På hemvägen kommer vi till det forna biskopssätet i Skálholt och besöker växthusbyn Hveragerdi där allt odlas med hjälp av jordvärme. Vi äter lunch på Drumbo Basecamp varpå vi åker på en spännade forsränning på Hvítá. Efteråt finns tid för dusch och bastu innan vi beger oss tillbaka till Reykjavik. Vi är åter på hotellet ca kl 18:30.
Prel. start 9:00, Åter ca 18:00
Den här morgonen åker vi längs sydkusten mot glaciärerna. När vi når Sólheimjökull-glaciären gör vi oss i ordning för en glaciärvandring. Glaciären är en krypande glaciär och är därför robust, sprucken och fullständigt hisnande. Efter ca 1 timms vandring stannar vi till vid en av de många isväggar vi möter. Där skall vi, under övervakande av experter, testa isklättring. På väg tillbaka till Reykjavik gör vi ett besök vid Skógarfoss vattenfall (ett av de vackraste på Island).
Prel. start 9:00, Åter ca 18:00
Vi börjar morgonen med valskådning på ca 3 timmar. Båten avgår från hamnen i Reykjavik. På eftermiddagen smälter vi våra intryck med att avslappnande bad i Blå Lagunen – ett perfekt slut på en perfekt äventyrshelg! (Notering: Tiderna för valskådning och Blå Lagunen kan justeras om så önskas.)
Hemresa
Transfer till Keflavik flygplats och hemresa.

Kontakta oss för att boka din temaresa!