Vinresa till Italien

Vinresa till Italien - med boende på slott

Villa Val Lemme är ett charmigt jaktslott från 1850-talet som ligger i Piemonte som är ett av Italiens främsta vindistrikt och i regionen Gavi tillverkas några av Italiens bästa viner. Från Villa Val Lemme kan man se ut över vinodlingarna och sedan besöka närliggande vinproducenter. Om man vill åka till de klassiska vinbyarna Barolo och Barbarecso som också ligger i Piemonte ligger de bara en timmes bilfärd från Villa Val Lemme.

Med en timmes bilväg från Milano och Torino, och 45 min från Genova ligger Villa Val Lemme lättillgängligt från flera flygplatser. Här kan du förutom att besöka härliga vingårdar och prova viner även prova andra lokala delikatesser såsom choklad, tryffel och foccasia, promenera i den vackra parken som omger slottet eller ta ett dopp i poolen. I närheten finns även många små italienska byar väl värda ett besök och aktiviteter som golf, fiske, klättring, cykelturer och tennis.

Slottet kan bokas individuellt eller i grupp om max 30 personer.

Flyg

Kontakta oss för aktuell prisuppgift

Boende

från SEK 415 per person/natt

Priset inkluderar:

Tillägg

Fri support dygnet runt

Som en extra trygghet på resan erbjuder vi en kostnadsfri support dygnet runt, då vi hjälper till med akuta problem. Dessutom har vi samarbetspartners på plats som finns tillhanda för mer praktiska lösningar.

Boende

Jaktslottet Villa Val Lemme byggdes 1850 av markis Puccio. Huvudbyggnaden har ca 30 rum och salar om ca 1900 kvm totalt. I en del av salarna är det 6 meter högt i tak. Slottet är omgivet av en stor park med pool, terrass och damm. I parken finns det 18 olika typer av utvalda och unika trädarter. Parken och den gamla muren som omger ägorna, skapar en avskild och lugn atmosfär.

Boende är förlagt till 5 sviter med 2-3 sovrum i varje och ett gemensamt badrum för varje svit. Utöver sviterna finns 3 dubbelrum med plats för 2-3 personer.

Förutom 16 sovrum (8 badrum) och 2 matsalar finns även salong med öppen spis, bibliotek med öppen spis, frukostrum vid terrassen, biljardrum, galleri och vinkällare, stor park med unika träd, pool med solstolar, grotta samt terrass med sittgrupper.

Flyg

Först och främst försöker vi hitta bästa möjliga färdväg för samtliga resenärer till Villa Val Lemme. Är ni många har vi även möjlighet att chartra flygplan för gruppens räkning. Det spelar ingen roll om gruppen reser från olika orter, vi hjälper er även gärna med anslutningar. Vi har även tillgång till några av marknadens bästa priser och vi strävar efter att hitta så prisvärda biljetter som möjligt. Väl framme ordnar vi även med transfer, med eller utan guide. Till Villa Val Lemme finns flera alternativa flygplaster. Genova ligger närmast men har sällan bra förbindelser, Milano ligger en dryg timme bort, Bergamo två timmar och ytterligare ett alternativ är Nice som ligger ca 3 timmars bilväg från slottet.

Utflykter/aktiviteter

Det finns många aktiviteter som vi kan arrangera i anslutning till er vistelse. Några exempel på populära aktiviteter är vinprovning i slottets vinkällare, golfspel på närliggande banor, dagsturer till nationalparken Capanne di Marcarolo, Cinque Terre eller till Medelhavet är väl uppskattade. I närheten finns även Italiens största märkesoutlet Serravalle Designers Outlet.

På slottet kan vi ordna olika kulinariska upplevelser. Vi kan ordna allt från en vinprovning till en 4-rätters slottsmiddag.

I området finns även möjlighet att åka på en trevlig cykeltur. För golfaren finns flera fina banor att välja bland, och för den som föredrar tennis ligger banorna bara 15 minuter bort i Novi Ligure och Ovada. I närheten finns möjlighet till klättring.

Exempel på utflykter/aktiviteter:

Kontakta oss för att boka din temaresa!