Vinresa till Italien - med boende på slott

Villa Val Lemme är ett charmigt jaktslott från 1850-talet som ligger i Piemonte som är ett av Italiens främsta vindistrikt och i regionen Gavi tillverkas några av Italiens bästa viner. Från Villa Val Lemme kan man se ut över vinodlingarna och sedan besöka närliggande vinproducenter. Om man vill åka till de klassiska vinbyarna Barolo och Barbarecso som också ligger i Piemonte ligger de bara en timmes bilfärd från Villa Val Lemme.

Med en timmes bilväg från Milano och Torino, och 45 min från Genova ligger Villa Val Lemme lättillgängligt från flera flygplatser. Här kan du förutom att besöka härliga vingårdar och prova viner även prova andra lokala delikatesser såsom choklad, tryffel och foccasia, promenera i den vackra parken som omger slottet eller ta ett dopp i poolen. I närheten finns även många små italienska byar väl värda ett besök och aktiviteter som golf, fiske, klättring, cykelturer och tennis.

Slottet kan bokas individuellt eller i grupp om max 30 personer.

 

Flyg

Först och främst försöker vi hitta bästa möjliga färdväg för samtliga resenärer till Villa Val Lemme. Är ni många har vi även möjlighet att chartra flygplan för gruppens räkning. Det spelar ingen roll om gruppen reser från olika orter, vi hjälper er även gärna med anslutningar. Vi har även tillgång till några av marknadens bästa priser och vi strävar efter att hitta så prisvärda biljetter som möjligt. Väl framme ordnar vi även med transfer, med eller utan guide. Till Villa Val Lemme finns flera alternativa flygplaster. Genova ligger närmast men har sällan bra förbindelser, Milano ligger en dryg timme bort, Bergamo två timmar och ytterligare ett alternativ är Nice som ligger ca 3 timmars bilväg från slottet.

 

 

Boende

Svit Villa Val Lemme ItalienJaktslottet Villa Val Lemme byggdes 1850 av markis Puccio. Huvudbyggnaden har ca 30 rum och salar om ca 1900 kvm totalt. I en del av salarna är det 6 meter högt i tak. Slottet är omgivet av en stor park med pool, terrass och damm. I parken finns det 18 olika typer av utvalda och unika trädarter. Parken och den gamla muren som omger ägorna, skapar en avskild och lugn atmosfär.

Boende är förlagt till 5 sviter med 2-3 sovrum i varje och ett gemensamt badrum för varje svit. Utöver sviterna finns 3 dubbelrum med plats för 2-3 personer.

Förutom 16 sovrum (8 badrum) och 2 matsalar finns även salong med öppen spis, bibliotek med öppen spis, frukostrum vid terrassen, biljardrum, galleri och vinkällare, stor park med unika träd, pool med solstolar, grotta samt terrass med sittgrupper.

 

 

Utflykter/aktiviteter

Det finns många aktiviteter som vi kan arrangera i anslutning till er vistelse. Några exempel på populära aktiviteter är vinprovning i slottets vinkällare, golfspel på närliggande banor, dagsturer till nationalparken Capanne di Marcarolo, Cinque Terre eller till Medelhavet är väl uppskattade. I närheten finns även Italiens största märkesoutlet Serravalle Designers Outlet.

På slottet kan vi ordna olika kulinariska upplevelser. Vi kan ordna allt från en vinprovning till en 4-rätters slottsmiddag.

I området finns även möjlighet att åka på en trevlig cykeltur. För golfaren finns flera fina banor att välja bland, och för den som föredrar tennis ligger banorna bara 15 minuter bort i Novi Ligure och Ovada. I närheten finns möjlighet till klättring.

Mat & dryck

Middag Antipasti Villa Val Lemme ItalienVilla val Lemme ligger i Piemonte som är ett av Italiens främsta vindistrikt och i regionen Gavi tillverkas några av Italiens bästa viner. Från Villa Val Lemme kan man se ut över vinodlingarna och sedan besöka närliggande vinproducenter. Om man vill åka till de klassiska vinbyarna Barolo och Barbarecso som också ligger i Piemonte ligger de bara en timmes bilfärd från Villa Val Lemme. Givetvis kan vi ordna vinprovningar, antingen direkt på någon av vingårdarna eller på Villa Val Lemme.

Den spännande grottan vid poolen inbjuder till olika aktiviteter som till exempel en drink med tilltugg före middagen. Slottsmiddag kan ordnas i olika former, en lätt supé på terrassen eller en lantlig Piemontesisk tre- eller fyra-rätters meny med lokala delikatesser. Ett alternativ är en grillkväll som kan inledas med en drink i grottan varefter man fortsätter upp till terrassen där tillbehören är framdukade och grillen varm. På slottet kan du även utmana dina vänner på t ex kubb eller biljard. En midnattsvandring i parken brukar också många uppskatta.

Viner

Piemonte

Vingård ItalienRedan romarna drack vin från landet “vid bergets fot” – Piemonte. Piemonte är uppdelat i 41 distrikt, så kallade DOCs, Dinominazione di Origine Controllata. Några av de mer kända är Gavi, Barolo och Barbaresco.

Piemonte är en stor dal mellan Alperna och Appenninerna. Klimatet där Barolo och Barbaresco odlas gör att druvorna där mognar långsamt, vilket ökar vinernas arom. 85% av det tillverkade vinet är rött. Det kraftullt långlivade Barolo är kanske Italiens bästa vin. Barbaresco är lättare, ett mer fruktigt vin med snabbare mognad. Barbera är ett robust men lätt vin som sällan lagras. Dolcetto och Grignolino är ännu lättare. Freisa är söta, pärlande, ljusa rödviner. En stor exportsuccé är det mousserande Muscatvinet Asti Spumante. Det tillverkas även vita viner i Piemonte. De mest kända är det de torra, fruktiga vinerna från Gavi.

Piemontes stora blå druva är Nebbiolo. Den vita druvan för Gavi-vinerna heter Cortese. Det finns många små vinhus med ett litet antal viner.

Gavi

vindruvor ItalienGavi är ett av Italiens mest prestigefyllda vita viner. Det kommer från den sydöstra delen av Piemonte, invid Villa Val Lemme. De senaste 15 åren har Gavi gjort ett segertåg runt landet och exporteras nu till priser som ligger nära de främsta röda vinerna från regionen. I de flesta fall är Gavi ett torrt och relativt neutralt vin med frisk syra. Några av de bättre har en fyllighet och lite oljig struktur som påminner om vit bourgogne. De delikat parfymerade vinerna har kallats Italiens första moderna vita viner. Gavi dei Gavi från La Scolca har varit stilbildande. Sedan en av Italiens presidenter, som var född i Gavi, alltid bjöd sina besökande statsöverhuvuden på ett glas La Scolca, är detta vin en klassiker på alla cocktails. Sedan Tom Cruise använde deras Spumante “Metodo Classico” på sin bröllopsfest med Kati Holmes har La Scolca gjort succé i hela världen! Endast Cortesedruvor är tillåtna i tillverkningen.

Framstående producenter av Gavi är: La Battistina, Castellari Bergaglio, Moncalvi, Nicola Bergaglio, Carnevale, La Chiara, La Giustinia, Pio Cesare, La Raia, La Scolca, Tenuta San Pietro, Villa Banfi, Pier-Carlo Bergaglio och Villa Broglia

Golf

Golf vid Villa Val Lemme ItalienFör golfaren finns flera fina banor att välja bland, 2 av dem ligger inom 10 minuter från Villa Val Lemme, Villa Carolina och Colline del Gavi. Ytterligare fem banor till ligger inom en timmes bilfärd.

Villa Carolina är en kuperad parkbana. Banans 27 hål sträcker sig över 70 hektar mark, klubbhuset är ett underbart 1700-tals hus. Banan är av modernt slag för att tillfredsställa och underhålla spelare på alla nivåer. Banan är öppen från februari till och med december. Hemsida: www.golfclubvillacarolina.com

Golf Club Colline del Gavi är en fin bana som utnyttjar den böljande terrängen runt åarna Riasco och Mesma på ett intressant sätt. Banan är omgiven av skogar, vingårdar och sjöar. Klubbhuset ligger i en ombyggd gammal gård, miljöerna är trevliga och genuina. Banan är öppen mellan februari och december. Hemsida: www.golfcollinedelgavi.com

Cykla

Cykla Villa Val Lemme ItalienTrakten runt slottet är utmärkt för cykelturer tack vare lite trafik och intressanta vägar att upptäcka. Det är populärt att cykla för motion i Italien. Ni hyr cyklar på cykel museumet i Novi Ligure. Enkelt och billigt!

Seravalle Outlet

Seravalle Outlet ItalienI Seravalle ligger ett stort outletområde med ca 120 butiker som säljer de flesta kända italienska varumärkena till ett mycket bra pris. En mycket populär utflykt, räkna med en hel dag i outletområdet.

Acqui Terme

Acqui Terme ItalienStaden är en av de mest besökta i provinsen. Hälsobaden i Acqui Terme är vida kända och mycket populära. Staden grundades av romarna och var ett handelscentrum och rekreationsort. I Acqui Terme finns flera mycket bra restauranger som erbjuder olika lokala specialiteter.

Alba

Alba Italien2000 år gammal stad som är känd för sin goda tryffel och fina viner. I centrum ligger en fin medeltida katedral i gotisk stil.

Alessandria

Alessandria ItalienProvinshuvudstad som grundades på 1100-talet. Alessandria växte snabbt under Napoleontiden, då staden drog fördel av sitt strategiska läge som genomfartsled för handelsmän. Staden har idag många gamla byggnader som vittnar om dess historia.

Capanne di Marcarolo nationalpark

parco naturale capanne di marcaroloDen här stora nationalparken är ett trevligt utflyktsmål. Naturen och landskapet är vackert och varierat och det finns flera vandringsleder med olika längd.

Casale Monferrato

Casale Monferrato ItalienEn stad med rik historia och kultur. Under flera decennier var Casale regionens politiska och militära centrum. I de gamla delarna av staden finns medeltida byggnader och gator från renässansen. Varje månad arrangeras en mycket uppskattad antikauktion. I Casale finns flera försäljningsställen för regionens kända vingårdar, t.ex. Barbera, Grignolino och Barbaresco.

Cinque Terre

Cinque Terre ItalienInte långt från Genua ligger fem byar längs medelhavets kust. Dessa byar, Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vermazza och Monterosso utgör tillsammans Cinque Terre. Dessa gamla fiskebyar ligger insprängda längs bergssluttningarna och har på senare år blivit populära turistmål. Tack vare att byarna ligger relativt svårtillgängligt har turisterna först nyligen hittat dit och byarna har därmed kunnat bevara mycket av sin ursprungliga charm.

Bad i Medelhavet

Strand ItalienMedelhavskusten ligger ca 30 minuter från slottet. Det finns flera fina stränder att åka till.

 

Gavi

Gavi ItalienBland vingårdar och fin kuperad terräng ligger den medeltida staden Gavi. Bland annat finns en stor medeltida borg. Historiskt har staden varit en viktig utgångspunkt för handel med Genua. Gavi är centrum för produktion av det goda vita vinet Cortese di Gavi.

Novi Ligure

Novi Ligure ItalienDen gamla stadskärnan i Novi Ligure är elegant och mycket välbevarad. Många av byggnaderna har kvar originalmålningar från medeltiden.

Castelletto d´Orba

Castelletto d'Orba ItalienVid Orbafloden ligger Castelletto d’Orba, en liten stad med anor från medeltiden. D’Orba har blivit ett populärt mål för mat och vinälskare. Den sevärda borgen Silvano d’Orba härrör från 1490.

Ovada

Ovada ItalienStaden grundades på 900-talet. I stadskärnan finns flera fina byggnader bevarade från medeltiden. I Ovada finns bl.a. omfattande möbeltillverkning. I Ovada kan man med fördel köpa goda viner från lokala vingårdar, t.ex. Dolcetto och Barbera.

Tortona

Tortona ItalienOmgiven av kullar med vinrankor ligger Tortona. De senaste åren har stadens näringsliv vuxit kraftigt, men det finns fortfarande kvar många gamla byggnader från medeltiden

Voltaggio

Voltaggio ItalienVid foten till det vackra naturresarvatet Capanne di Marcarolo ligger staden Volataggio. Staden var på 1600-talet semesterort för förmögna storstadsbor. För den som är intresserad av konst finns en fin samling av 1500-1700-talsmålningar av konstnärer från Genua med omnejd.

Torino, Milano och Genova

Milano ItalienDessa tre städer ligger alla inom ca 1 timmes bilfärd från Villa Val Lemme. Fotboll i Italien är en upplevelse. Matcherna i Milano går ofta på söndag eftermiddag. Monza ligger mellan Milano och Bergamo och är också värt en omväg.

 

Kika gärna i vår gratis reseguide till Genova, Italien, för mer information om sevärdheter i Genova.

Eller vår gratis reseguide till Milano, Italien.

Eller gratis reseguide till Torino, Italien

 

Se även våra övriga resor till Villa Val Lemme:

Golfresa till Italien

Konferensresa på slott i Italien

 

Kontakt generell

  • Ange ett nummer som är lika med eller större än 1.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Priser

Flyg
Kontakta oss för aktuell prisuppgift

Boende

från SEK 415 per person/natt

I priset ingår:

• övernattning i dubbelrum
• frukost

Tillägg

• utflykter
• övriga måltider ej angivna ovan
• övriga aktiviteter
• transfer/hyrbil

Fri support dygnet runt

Som en extra trygghet på resan erbjuder vi en kostnadsfri support dygnet runt, då vi hjälper till med akuta problem. Dessutom har vi samarbetspartners på plats som finns tillhanda för mer praktiska lösningar.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Mer info

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till "tillåt cookies" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng