Sydafrika på egen hand - Kruger, iSimangaliso och Kapstaden

Från Johannesburg tar ni er med hyrbilen österut genom provinsen Mpumalanga. Utforska den vackra naturen kring Panorama Route innan ni kör in till den stora nationalparken Krugerparken för att spana efter ”The Big 5”. Ni åker vidare till Swazilands böljande landskap och härliga kultur, innan resan fortsätter genom kungariket Swaziland till provinsen KwaZulu Natal och St. Lucia, en stad som ligger omgiven av en nationalpark.

Njut av den fina naturen, spana efter flodhästar och krokodiler på en flodkryssning eller snorkla i Cape Vidals klarblå vatten.

När ni är mätta på natur- och djurupplevelser, avrundar ni resan i vackra Kapstaden, som är en utmärkt utgångspunkt för en utflykter till bl.a. fängelseön Robben Island, natursköna Godahoppsudden eller de populära vindistrikten som ligger precis utanför staden. För er som är lite mer äventyrslystna finns det möjligheter till dyk med vithaj, parasailing from Lions Head, det lilla berget som ligger i skuggan av mäktiga Table Mountain eller varför inte ett fallskärmshopp över Kapstaden, så ni kan se två världshav mötas?

Flyg

FlygplanFörst och främst försöker vi hitta bästa möjliga färdväg för samtliga resenärer till Sydafrika. Vi har tillgång till några av marknadens bästa priser och vi strävar efter att hitta så prisvärda biljetter som möjligt till Sydafrika.

Programförslag

Programmet nedan är ett förslag på en rutt som passar de flesta. Givetvis kan det ändras enligt önskemål. Boendeförslagen anpassas efter budget, antal resenärer och den rumsindelning samt standard som efterfrågas.

Dag 1: Avresa

Nu börjar äventyret! Idag reser ni ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning flyger ni vidare till Sydafrika.

Giraffer i Sydafrika

Dag 2: Johannesburg – Mpumalanga

När ni landar i Johannesburg hämtar ni ut er bil på flygplatsen och kör sedan drygt fem timmar öster genom Mpumalangas vidsträckta landskap. Nästan ända framme vid Krugerparkens gräns kommer ni fram till er vackra camp som ligger inbäddad i lummig grönska. I närheten finns ett rehabiliteringscenter för skadade vilda djur, där guidade turer görs två gånger om dagen. Ni får en härlig närkontakt med djuren då ni ofta får klappa några av dem. Detta gör upplevelsen än mer givande och intressant och centret är väl värt ett besök.

Mpumalanga Sydafrika

Boende på Moholoholo Mountain View (★★)

Moholoholo (The Very Great Onea) ligger på bekvämt avstånd från Krugerparken a det är bara 60 km till Orpen Gate. Härifrån kan ni också lätt nå sevärdheterna Blyde River Canyon, Bourkes´s Luck Potholes, Pilgrims Rest, Graskop och Sabie, som alla är kända för vackra vattenfall, fantasieggande vyer och en storslagen historia.

På Moholoholo Mountain View får ni känslan av att ni bor i bushen. Ni bor i enkla bungalows eller i mindre hus. Det finns parkering i anslutning till varje bungalow/hus. Alla rum har dusch och toalett, litet kylskåp, takfläkt och grillplats. Om ni vill äter ni frukost i den gemensamma frukostmatsalen. På kvällarna anordnas ibland så kallade Braai kvällar då ni grillar över öppen eld, njuter av den vackra stjärnhimlen och lyssnar till ljuden från vildmarken. På andra sidan floden finns det möjlighet att se vilda djur på riktigt nära håll då de ofta kommer och dricker.

Moholoholo är inte bara ett läger för turister, utan här finns det också ett djursjukhus, där man tar hand om skadade vilda djur och man har även ett program för att rädda hotade djurarter genom avel. Djursjukhuset är ideellt och drivs med hjälp av donationer.

Moholoholo Mountain View

 

Dag 3: Mpumalanga

Den bedårande Panorama Route bjuder på det vackra vattenfallet Mac Mac Falls, hänförande utsiktsplatser som Gods Window och spektakulära naturfenomenet Bourkes Potholes. Besök gärna den gamla guldgrävarbyn Pilgrims Rest, där tiden har stått stilla sedan den stora guldrushen på 1800-talet. Hann ni inte besöka rehabiliteringscentrat under gårdagen finns möjlighet även idag.

Ni kan ta det lugnt på de vackra stränderna som finns inte långt härifrån eller åka ut med båt för att snorkla och upptäcka det rika marina djurliv som finns här. Har ni tur är även knölvalarna kvar och en havstur kan ta er ut och se dessa magnifika djur på nära håll. En tur på lagunen är också något vi rekommenderar, där kan ni se mängder av krokodiler, flodhästar och fåglar. Ni har också safariparken Hluhluwe bara 30-45 minuters bilkörning från St. Lucia.

Panorama Route Sydafrika

 

Dag 4: Mpumalanga – Krugerparken

Efter frukost kör ni in i Krugerparken. Ni bor på ett av Krugerparkens mindre läger som ligger vackert vid floden Sabie och Lemombo-bergen i bakgrunden. Vid floden är det ständigt djur som kommer för att dricka och svalka sig i den heta solen. Här kan ni campa eller bo i safaritält, hyddor eller bungalows. På kvällen när solen gått ner kan ni på avstånd höra lejonens vrål som en påminnelse om att ni nu befinner er mitt i vildmarken.

Krugerparken

Boende på Lower Sabie Rest Camp (★★)

Detta är ett av Krugerparkens mindre läger och ligger vid floden Sabies med Lemombo-bergen i bakgrunden. Lägret skuggas av de majestätiska fikon- marula och mahognyträden. Vid floden är det ständigt djur som kommer för att dricka och svalka sig i den heta solen.
I lägret finns det restaurang, butik, bensinmack, tvättstuga, cafc, postkontor, sjukstuga och pool. Boendet här är varierande, beroende på standard man önskar. Man kan bo i safaritält, camping, hyddor eller bungalows. Det normala är att man bor i s.k. safaritält eller i bungalows. Safaritälten är permanenta tältdukar spända över ett golv i betong och har två till fyra sängar var, men utan privat dusch/WC. Bungalows har eget dusch/WC, vissa med badkar. De flesta har luftkonditionering och antingen med eller utan kokvrå. Ingen frukost ingår i priset.

Lower Sabie Rest Camp

 

Dag 5: Krugerparken

När solens första, värmande strålar stiger över akaciaträden stiger ni upp för att äta frukost och bege er ut på spännande safari. Detta är tiden då alla djur är aktiva och chanserna att se rovdjurens jakt är som störst. Dagen spenderas med att spana efter allt från smått till ”The Big 5” (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel). Vi rekommenderar att boka en kunnig guide som med tränat öga, stora kunskaper och förmågan att spåra ger er den optimala upplevelsen av safarin.

Safari i Krugerparken i Sydafrika

 

Dag 6: Krugerparken – Swaziland

Efter en sista givande morgonsafari kör ni i riktning mot Swaziland. Detta kungadöme skiljer sig en del från Sydafrika. Kor och getter går fritt omkring på både landsvägar och gatorna inne i de större samhällena. I nationalparken Mlilwane finns traditionella hyddor med halmtak, som ni även ser runt om på landsbygden. Ni bor antingen i hyddor för två eller fyra personer, där ni har separat dusch och WC inne i hyddan. I nationalparken finns det en hel del djur, främst antiloper, men då det inte finns rovdjur kan man gärna ta en promenad eller hyra montainbikes för att se sig omkring i området. Det erbjuds också ridturer i den vackra parken, vilket är en alldeles unik upplevelse. Här spenderar ni en natt innan ni kör vidare mot St. Lucia.

Swaziland

Boende på Mlilwane Wildlife Sanctuary (Beehives) (★★★).

 

Dag 7: Swaziland – St. Lucia

Idag är det dags att lämna Swaziland och köra tillbaka in i Sydafrika och den grönskande provinsen KwaZulu Natal. Ni sätter nu kursen mot byn St. Lucia som ligger vid Indiska Oceanen på Sydafrikas östkust. Det är en mysig liten by med avslappnad atmosfär. Unikt för denna stad är att den ligger mitt i iSimangaliso Wetland Park och var Sydafrikas första reservat att hamna på Världsarvslistan. Här finns sju olika ekosystem och dubbelt så många olika arter av träd än vad ni kan hitta i hela Europa. Naturreservatet sträcker ut sig både till land och en bra bit ut till havs och skyddar på så sätt både unika däggdjur och sällsynta fiskar.

St. Lucia

Boende på Amazulu Lodge (★★★★)

 

Dag 8 – 9: St.Lucia

Här kan ni tillbringa sköna dagar på någon av de fantastiska stränderna i Cape Vidal. Ni kan också åka in till nationalparken, där det finns gott om antiloper och fåglar, men även elefanter som har blivit hitflyttade. Något som ni inte får missa är en spännande båttur på Lake St. Lucia, där ni kommer riktigt nära både flodhästar, stora krokodiler och många fåglar. St Lucia erbjuder ett stort utbud av restauranger trots sin ringa storlek. I en härligt behaglig, tropisk värme passar det utmärkt att ta en skön promenad hem på kvällen. Var bara uppmärksam på de flodhästar som ofta passerar stans gator på sin väg mellan St Lucia Lake och betesmarkerna på andra sidan byn!

St. Lucia strand

 

Dag 10: St. Lucia – Durban – Kapstaden

Idag kör ni söderut längst kusten till flygplatsen som ligger utanför Durban. Härifrån tar ni flyget tvärsöver Sydafrika till omtyckta Kapstaden. Här hämtar ni en ny hyrbil alternativt tar en taxi eller en transfer som vi gärna bokar till er.

Durban Sydafrika
Boende på Inn on the Square (★★★★)
Inn on the Square är ett modernt hotell med stilrena, fräscha rum i en historisk byggnad belägen på Greenmarket Square i centrala Kapstaden. Från hotellet har ni gångavstånd till shopping, restauranger, V&A Waterfront, färgstarka Long Street mm. Hotellet erbjuder 165 bekväma rum med moderna faciliteter. Önskar ni koppla av efter en heldag i Kapstaden så varför inte ta ett dopp i den uppvärmda pool som finns på taket där ni samtidigt kan passa på att njuta av panoramautsikt över Taffelberget. Ni som kommer med bil så finns det parkeringsmöjligheter i anslutning till hotellet.

Hotellets egna restaurang, The Dish kan ni avnjuta utsökt mat med sydafrikanska influenser. Ni får njuta av god mat tillsammans med lokala och importerade viner som kan avnjutas antingen i restaurangen eller utomhus på terrassen. Önskar ni något lättare tilltugg så är Cobble & Stone Pub som också finns på hotellet ett trevligt alternativ att koppla av efter en lång dag ut i storstan.

Inn on the Square

 

Dag 11 – 13: Kapstaden

Dessa dagar tillbringar ni med att uppleva Kapstaden. Här kan ni koppla av med en kopp kaffe på ett café, shoppa eller åka på dagsturer i Kapstaden och närliggande områden. Stellenbosch lockar med goda vinprovningar och Hermanus har säsongsvis både valar och delfiner som gärna visar upp sig. Kapstaden har mycket att erbjuda!

Resa till Kapstaden i Sydafrika

Dag 14: Hemresa

Idag är det dags att packa väskorna och med goda minnen i sinnet åka hem till Skandinavien igen.

Kapstaden view

 

Dag 15: Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

 

Kontakt generell

  • Ange ett nummer som är lika med eller större än 1.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Priser

Pris från SEK 16 700/person
Reslängd 15 dagar

I priset ingår:

– Flyg Skandinavien – Johannesburg/hemresa från Kapstaden
– Flyg Durban-Kapstaden
– Samtliga flygskatter. Dessa kan komma att ändras
– 2 övernattningar med frukost på Moholoholo Mountain View
– 2 övernattningar utan frukost i Krugerparken
– 1 övernattning utan frukost i Swaziland
– 3 övernattningar med frukost i St Lucia
– 4 övernattningar med frukost i Kapstaden
– Komplett följebrev med GPS-koordinater samt information och tips
– 24 timmars assistans i Sydafrika och Sverige

Tillkommer

– hyrbil, pris beroende på modell och antal dagar
– Inträde till Krugerparken ca R200/person/dag

Frivilliga tillägg

– Uppgradering av boende
– Extranätter i önskade orter
– Enkelrumstillägg

Bokning

Uppge bokningskoden SYD när du bokar resan.

Fri support dygnet runt

Som en extra trygghet på resan erbjuder vi en kostnadsfri support dygnet runt, då vi hjälper till med akuta problem. Dessutom har vi samarbetspartners på plats i Sydafrika som finns tillhanda för mer praktiska lösningar.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Mer info

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till "tillåt cookies" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng