Safari & Kapstaden (resa i grupp med svensktalande guide)

Välkommen på en temaresa med stort fokus på safari!  Safari & Kapstaden är resan med stort fokus på safari. Under fem nätter bor vi bekvämt i mysiga rondawels på en privat safarilodge, Sefapane Main Lodge, som gränsar till Kruger National Park, Sydafrikas största nationalpark med en yta av nästan 2 000 000 hektar. På lodgen ingår helpension och vi kommer att uppleva spännande safari i Krugerparken. Under vår vistelse bjuds vi på varierande safariupplevelser, som safari i öppna jeepar, flodsafari och spännande bush walk samt har möjlighet att se allt från små djur till ”The Big Five” (lejon, elefant, noshörning, buffel och leopard). Vi får även möjlighet att uppleva kulturen i området genom att besöka en lokalby och få lära oss mer om lokalbefolkningen.

Vi avslutar resan med några nätter med storstadspuls i Kapstaden, en av världens vackraste städer. Kapstaden har fantastiskt mycket att erbjuda och vi har några lediga dagar här för att upptäcka staden på egen hand. Vi bor centralt med gångavstånd till shopping, restauranger, Waterfront och färgstarka Long Street.

Ett tips! Förläng gärna resan med exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller några dagar med sol och avkoppling på Mauritius. Pris för förlängningspaket på förfrågan.

Flyg

FlygplanFörst och främst försöker vi hitta bästa möjliga färdväg för samtliga resenärer till Sydafrika. Vi har tillgång till några av marknadens bästa priser och vi strävar efter att hitta så prisvärda biljetter som möjligt till Sydafrika.

Program

Programmet är standard för Safari & Kapstaden men vissa avvikelser kan förekomma.
giraff-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 1: Avresa

Avresa från Skandinavien till Dubai/Istanbul där vi sammanstrålar och flyger gemensamt ner till Johannesburg.

Middag (flyg) ingår.

acacia-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor


Dag 2: Johannesburg – Sefapane Main Lodge (ca 480 km)

När vi landat möter vår färdledare upp oss och vi kör direkt till vårt boende som gränsar till Krugerparken. Området heter Mpumalanga, vilket betyder ”platsen där solen går upp” och i detta bergiga lågland är landskapet grönt med lummig vegetation. Vi äter en lättare picknicklunch på bussen under färden till vår lodge.

Här bor vi i mysiga rondawels, runda hus med halmtak, som ger en genuin Afrikakänsla. Vi har alla bekvämligheter som privata badrum och AC. Varje rondawel har även en veranda. Helpension ingår under hela vistelsen. All dryck tillkommer.

Efter att vi checkat in har vi lite ledig tid för att vila ut efter resan. På kvällen samlas vi igen för en välkomstmiddag. Detta är ett bra tillfälle att gå igenom allmän information om programmet, träffa de andra resenärerna och ställa frågor till färdledaren. Imorgon börjar äventyret på riktigt!

Frukost (flyg), picknicklunch och middag ingår.

Boende på Sefapane Main Lodge (★★★★).

elefanter-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 3: Morgonsafari & flodsafari

Vi stiger upp samtidigt med solen och beger oss iväg till Krugerparken på vår första safari. Nu är det dags att leta efter ”The Big Five” (lejon, noshörning, elefant, leopard och buffel). Med öppna Landrovers tar våra kunniga safariguider oss ut i bushen och vi får möjlighet att ställa frågor och lära oss om allt som vi ser. Vi äter en medhavd frukost under turen.

Med mängder av bilder tagna återkommer vi till lodgen och har tid för en stunds vila, kanske ett dopp i poolen! Vi njuter sedan av en utsökt lunch innan vi samlas för en kryssning i den glödande solnedgången. Olifants River är full av flodhästar, krokodiler, färgsprakande fåglar samt andra djur som tar sig ner till floden för att dricka. Med en sundowner drink i handen upplever vi en fridfull kryssning i natursköna omgivningar.

Frukost, lunch och middag ingår.

flodhast-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 4: Ledig dag

Idag har vi en hel ledig dag till att göra precis vad vi vill. Kanske ligga vid poolen med en bra bok eller boka till fler safariupplevelser direkt med lodgen.

Vi rekommenderar en heldagsutflykt som börjar med ett besök på Moholoholo Rehabilitation Centre, ett djursjukhus där vilda, skadade djur tas om hand för att kunna återintroduceras till naturen igen. En av centrets eldsjälar berättar mer om detta fantastiska projekt under en interaktiv rundvandring. Eftermiddagen spenderas i det spektakulära Swadini området med ett besök vid Blyde Dam och antingen ett besök till ett reptilcenter eller Jessica the Hippo, en föräldralös flodhäst som spolades upp i en familjs trädgård som liten och är kvar efter flera år. Jessica är vild och kommer och går som hon vill och har man tur så är hon där och man kan mata och pussa henne!

Frukost, lunch och middag ingår.

kakstad-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 5: Morgonsafari & besök i en lokalby/kåkstad

Idag gör vi ytterligare en morgonsafari i öppna Landrovers. Hela tiden har bilarna radiokontakt med varandra så om den ena bilen ser något spännande kan de anropa varandra. Vi äter en medhavd frukost med bushens symfonier som bakgrundsmusik.

Efter lunch träffar vi lokalbefolkningen på ett intressant vis och lära oss mer om deras liv. Vi gör, tillsammans med en lokalguide, ett besök i en lokalby samt en kåkstad. Här får vi uppleva lokalbefolkningens kultur på nära håll och se hur folk bor och lever i området idag. Detta är så långt från turiststråket man kan komma.

Frukost, lunch och middag ingår.

lejon-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 6: Vandringssafari & eftermiddagssafari

Med två erfarna beväpnade guider går vi en tur genom Krugerparken till fots och får lära oss om djurlivet och växtligheten. Naturligtvis är detta säkert och tryggt. Det är spännande med alla djur i närheten och vetskapen att de kan finnas precis var som helst. Guiderna visar oss spår, lär oss om buskar och träd och visar de små och oftast mycket fascinerande sakerna i bushen. Vi äter frukost längs vägen som smakar alldeles förträffligt här ute i det fria!

Vi har sedan lite ledig tid. Någon kanske vill njuta av en härlig spabehandling?

Under eftermiddagen beger ni er ut i det lummiga landskapet för att söka efter fler djur. Det är nu när temperaturen börjar sjunka som djuren vaknar till liv och chansen att få se dem är betydligt bättre än under den heta dagen. På vår sista safari stannar vi till mitt i parken och avnjuter en drink i solnedgången innan vi kör vidare med strålkastarna tända. Om vädret tillåter stannar vi mitt ute i bushen och med gnistrande stjärnor och rytande lejon i fjärran avslutar vi dagen med en välsmakande grillmiddag, eller braai som det kallas i Sydafrika, ute i det gröna.

Frukost, lunch och middag ingår.

kapstaden-aerial-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 7: Sefapane Main Lodge – Johannesburg – Kapstaden

Idag lämnar vi bushen och flyger till Kapstaden. Omgärdad av mäktiga Table Mountain och med havet nedanför är en resa till Sydafrika inte komplett utan ett besök här. Vi börjar med en stadstur med buss för att få en överblick över staden. Första stoppet gör vi på Signal Hill, varifrån vi har en fin utsikt över Kapstaden. Åter i bussen åker vi den underbara sträckan längs kusten via Sea Point och Camps Bay. Vi kommer även att se sevärdheter som Parlamentet, Rådhuset, stadens försvarsborg Castle of Good Hope, Bo Kaap där husen lyser färgglatt och stadsparken Company Gardens innan det bär av mot vårt hotell. Här checkar vi in och säger adjö till vår färdledare. Hotellet ligger centralt i Kapstadens Waterfront med gångavstånd till restauranger, shopping, osv.

Frukost ingår.

Boende på Radisson RED Cape Town (★★★★).

godahoppsudden-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 8 – 9: Kapstaden

Vi har nu några lediga dagar i en stad som har fantastiskt mycket att erbjuda. Här finns shopping, vinprovning, pingviner, Godahoppsudden och mycket mer. Vi rekommenderar att ni tar linbanan upp för Table Mountain som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför. Ni vill självklart inte missa att besöka Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse.

Frukost ingår.

kapstaden-waterfront-safari-kapstaden-temaresor-sydafrika-sydafrikaresor

Dag 10: Hemresa

Sista chansen till shopping ges och på sen eftermiddag bär det av med fullpackade resväskor mot flygplatsen. Vi flyger sedan med nattflyg hem till Sverige.

Måltider: Frukost och middag (flyg) ingår.

Dag 11: Hemkomst

Hemkomst till Skandinavien.

Frukost (flyg) ingår.

Kontakt generell

 • Ange ett nummer som är lika med eller större än 1.
 • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
 • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Priser

Pris från SEK 27 200/person

Reslängd 10 dagar

I priset ingår:

 • Flyg t/r Skandinavien – Sydafrika (Göteborg på förfrågan).
 • Samtliga flygskatter, dessa kan ändras.
 • Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
 • 5 övernattningar på Sefapane Main Lodge vid Krugerparken med helpension.
 • 3 övernattningar i Kapstaden med frukost.
 • Färdledare under hela resan förutom under de lediga dagarna i Kapstaden.
 • Lätt lunch på bussen under färden till Sefapane Main Lodge.
 • 2 morgonsafaris (6 timmar) i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Krugerparken.
 • Eftermiddagssafari (5 timmar) i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Krugerparken inklusive braaimiddag och sundowner.
 • Flodsafari (4 timmar) vid solnedgången på Olifants River inklusive sundowner.
 • Bush walk (4 timmar) med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Krugerparken.
 • Kulturell upplevelse i en lokalby/kåkstad (4 timmar).
 • Stadstur i Kapstaden.
 • Dricks till portier på flygplatserna samt alla hotell och till busschaufförer (inte Kapstaden vid hemresa).
 • Dricks på utflykterna.
 • Dricks till guide.

Eventuella tillägg

 • Flyg från Göteborg, plats och pris på förfrågan.
 • Eventuellt enkelrumstillägg, 2 800 kr/person.
 • Dryck tillkommer.
 • Extra aktiviteter på Sefapane Main Lodge.
 • Förlängning av resan till förslagsvis Victoriafallen, Mauritius, osv.

Bokning

Uppge bokningskoden SYD när du bokar resan.

Fri support dygnet runt

Som en extra trygghet på resan erbjuder vi en kostnadsfri support dygnet runt, då vi hjälper till med akuta problem. Dessutom har vi samarbetspartners på plats i Sydafrika som finns tillhanda för mer praktiska lösningar.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Mer info

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till "tillåt cookies" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng