Safari & Kapstaden (resa i grupp med svensktalande guide)


Välkommen på en temaresa med stort fokus på safari!

Vi bor på två underbara safarilodger, Mjejane River Lodge i Krugerparken samt Thanda Private Game Reserve i KwaZulu-Natal. Resan börjar med ett intressant besök i kåkstaden Soweto innan vi fortsätter vår resa österut mot de storslagna Drakensbergen. Här väntar sevärdheter som vackra Panorama Route och intressanta Bourkes Potholes. Vi fortsätter resan med två dagars nervpirrande safari i Greater Kruger National Park innan vi åker vidare söderut. Via kuperade Swaziland möter vi zulufolkets KwaZulu-Natal där vi spanar vidare efter “The Big Five” på Thanda Private Game Reserve. Här hinner man med lite sol- och bad i St. Lucia och Durban, innan vi flyger vidare till Kapstaden, en av världens vackraste städer. I Kapstaden bjuds det på upplevelser som Taffelberget, pingviner, Godahoppsudden, välsmakande viner och mycket mer.
 
I resans pris inkluderas de mest efterfrågade aktiviteterna samt många måltider vilket gör temaresan väldigt prisvärd.

 

Safari och Kapstaden resa i Sydafrika

 

 

Safari & Kapstaden – Program

 

Dag 1: Avresa
Avresa till Europa eller Dubai där vi strålar samman och flyger söderut till Johannesburg med nattflyg.
 
Middag (flyg) ingår.

 

 

Dag 2: Johannesburg – Soweto – Witbank (ca 180 km)
Nu börjar äventyret! När vi landar i Johannesburg möter vår guide oss och vi börjar vår vistelse i Sydafrika med ett besök i den kända kåkstaden Soweto. Här bodde en gång i tiden Nelson Mandela och Desmond Tutu och idag finns såväl slumområden med fattigdom som överklassområden.
 
Vår lokalguide, som själv bor i Soweto, visar oss runt och vi får möjlighet att se de historiska platserna som var viktiga under apartheidupproren samt besöka en ”shebeen”, en typisk afrikansk kvarterskrog, där vi provar lokalbryggt öl. Sowetoturen ordnas i samarbete med en lokal arrangör och genom att vara här stödjer vi Sowetos befolkning och entreprenörer.
 
Vi äter en gemensam välkomstlunch innan vi fortsätter till vårt hotell i Witbank, cirka två timmar från Soweto. Middag sker på egen hand.
 
Frukost (flyg) och lunch ingår.
 
Boende på Protea Hotel Highveld (★★★★).
 
Soweto
 

 

Dag 3: Witbank – Mpumalanga – Panorama Route (ca 310 km)
På vägen till vårt nästa boende upptäcker vi den natursköna Panorama Route. Vi stannar till för lunch i Graskop där vi får chansen att prova de speciella pannkakor som staden blivit känd för, fyllda med allt från glass och sylt till antilopkött.
 
Det vackra, kuperade och frodiga bergsområdet i Mpumalanga bjuder på ett landskap med djupa raviner, berg och dalar. Utsikten från Wonder View, beläget på 1730 m höjd, är underbar! Likaså de grytformade formationer vid Bourkes Luck Potholes som bildats av virvlande sandkorn. Sista stoppet vi gör är vid Three Rondavels, tre spetsiga berg med otrolig utsikt över Blyde Dam och vårt nästa boende Moholoholo.
 
På Moholoholo bor vi i lägret Ya Mati som ligger vackert beläget ner mot floden som kantas av mäktiga träd. Om vi har tur kan vi tidig morgon se tjattrande apor nere vid det fridfulla vattnet.
 
Frukost och middag ingår.
 
Boende på Moholoholo Ya Mati (★★★)

panorama route
 

 

Dag 4: Mpumalanga
Moholoholo driver ett djursjukhus, Moholoholo Rehab Centre, där man tar hand om skadade djur från närliggande områden med avsikt att återintroducera dem till sitt naturliga habitat igen. Här får vi under ett par timmar en interaktiv rundvandring tillsammans med någon av centrets många eldsjälar som berättar mer om detta fantastiska projekt. Vi har sedan ledig tid för att slappna av och njuta av de storslagna omgivningarna. En extra aktivitet som erbjuds här är eftermiddagssafari innan middagen.
 
Frukost och middag ingår.
 
Mpumalanga djur Sydafrika Safari
 

 

Dag 5: Mpumalanga – Mjejane River Lodge (ca 215 km)
Idag erbjuds en vandringssafari innan frukost som extra aktivitet. Vi beger oss sedan vidare till Mjejane River Lodge, den första av de två safarilodger som vi skall besöka. Boendet har ett eget naturreservat på ett 4 000 hektar stort område som angränsar till Krugerparken. Lodgen ligger vid Crocodile River, en av Krugerparkens finaste floder. Dagen avslutas med en välsmakande middag på en boma, en utomhusrestaurang där vi sitter runt en sprakande lägereld och njuter av bushens vilda ljud medan mörkret faller.
 
Frukost och middag ingår.
 
Boende på Mjejane River Lodge (★★★★)
 
Mpumalanga

 
 

Dag 6: Krugerparken – Mjejane Naturreservat
dag besöker vi Sydafrikas mest kända nationalpark, Krugerparken, som sträcker sig över ett område på nästan 2 000 000 hektar. Krugerparken är en av de absolut djurrikaste nationalparkerna och väl värt ett besök. Tidigt på morgonen åker vi in i Krugerparken. Här har vi möjlighet att ställa frågor till våra kunniga safariguider och få lära oss om det vi ser, allt från små djur till ”The Big Five” (lejon, leopard, noshörning, elefant och buffel). När vi kommer tillbaka till lodgen äter vi en utsökt frukost.
 
Vi har sedan ledig tid för att ta det lugnt och ligga vid poolen, dagen avslutas med en eftermiddagssafari i det kuperade landskapet i Mjejanes eget reservat.
 
Frukost, lunch och middag ingår.
 
Mjejane
 
 

Dag 7: Mjejane River Lodge – Swaziland (ca 180 km)
Med många bilder och minnen för livet lämnar vi Sydafrika för att ta oss till kungadömet Swaziland som är otroligt vackert, bergigt och grönt. Till gränsen är det ca en timmes bilväg. Längs med vägen kommer vi säkerligen se glada vinkande barn. När vi kommer fram börjar vi med ett besök på den lokala swazimarknaden på Mantenga Craft Centre om den är öppen. Här finns det tillfälle att köpa billig kuriosa och presenter att ta med sig hem. Därefter besöker vi en traditionell swaziby, Mantenga Cultural Village. I det levande museet får vi en guidad tur med engelsktalande guide och får uppleva hur swazifolket levde på 1850-talet. Här visas bland annat traditionell dans och vi får även möjlighet att besöka en spåman.
 
Vi bor utanför huvudstaden Mbabane med vacker utsikt över Ezulwinidalen.
 
Frukost ingår.
 
Boende på Mountain Inn (★★★)

 
Swaziland
 

 
 

Dag 8: Swaziland – Thanda Private Game Reserve (ca 250 km)
Vi börjar dagen med att besöka en lokal marknad där det finns möjlighet att köpa prisvärda skulpturer och presenter. Vi fortsätter till den andra safarilodgen som vi skall besöka, Thanda Private Game Reserve som är hela 14 000 hektar stor och har ”The Big Five”. Tack vare närheten till den Indiska oceanen har området ett milt klimat året runt. Thanda Private Game Reserve ägs av den välkända affärsmannen Dan Olofsson och har blivit framröstat som Afrikas bästa privata safaripark. Vi bor på Thanda Tented Camp i safaritält som går i klassisk kolonialinspirerad stil. Området är inte inhägnat så bli inte förvånad om vilda djur stryker genom lägret under natten! I boendet ingår helpension samt drycker under safariturer och till middagen (lokala öl och spritsorter samt husets röda och vita vin). Fyra safariturer i öppna Landrovers med utbildad guide och spårare samt en föreläsning om noshörningar ingår också.
 

När vi kommer fram serveras en sen lunch innan vi åker ut på en trevlig eftermiddagssafari. När solen sänker sig ner över landskapet stannar vi till och avnjuter en kall dryck, innan vi fortsätter med strålkastarna tända. Om vi har tur med vädret avslutar vi kvällen med en delikat middag utomhus.
 

Frukost, lunch och middag ingår.
 

Boende på Thanda Tented Camp (★★★★)

 
Thanda game reserv
 

 

Dag 9: Thanda Private Game Reserve
Om vädret tillåter börjar vi dagen med att äta frukost utomhus i lodgens boma. Vi fortsätter med en föreläsning om noshörningar där vi bland annat lär oss att skilja på vita och svarta noshörningar samt hur man bestämmer kön och ålder. Noshörningsexperten kommer även att berätta om deras beteenden och hur Thanda jobbar för att bevara noshörningen. Som nyblivna experter beger vi oss sedan ut i parken på safari med särskilt fokus på att hitta just noshörningar. När vi återvänder till lodgen finns ledig tid, kanske ett dopp i poolen lockar?
 
När temperaturen börjar sjunka så vaknar djuren till liv och då beger vi oss ut på safari igen. Chansen att få se dem nu är betydligt bättre än under den heta dagen. Efteråt äter vi en utsökt middag på lodgen.
 
Frukost, lunch och middag ingår.
 
noshörningar
 
 

Dag 10: Thanda Private Game Reserve – St. Lucia (ca 95 km)
Med solens nyvakna strålar beger vi oss ut i safariparken för en sista safari. Efter detta smakar frukosten alldeles utsökt! Vi har sedan lite tid att packa ihop det sista och checka ut.
 
Dagen fortsätter med ett besök på en Star for Life-skola. Vi sponsrar projektet Star for Life (SFL) och för varje resenär skänker vi 100 kr. Tillsammans med vår guide får vi möjlighet att gå runt i byn för att se hur befolkningen bor och lever. Under rundvandringen berättar vår kunniga guide om skolan, folkets traditioner samt den spännande zulukulturen på ett mycket interaktivt och intressant vis. Detta är så långt från turiststråket man kan komma!
 
Vårt nästa stopp är St. Lucia, en liten stad som ligger vid Indiska oceanen i en marin nationalpark (våtlandsreservatet i Simangaliso). Vårt hotell ligger med utsikt över floden. Här kan vi njuta av solnedgången från hotellets terrass. Vi bor här de närmsta två nätterna för att njuta av tropiskt klimat.
 
Frukost ingår.
 
Boende på Elephant Lake Hotel (★★★)

 
Flodhäst Safari i Sydafrika
 

 

 

Dag 11: St. Lucia
Dagen är ledig. Vi kan stanna vid hotellpoolen för sol- och bad, upptäcka den härliga staden eller ta oss ner till St. Lucias vackra strand. Vi rekommenderar en heldagsutflykt till den marina nationalparken. Ni kör ungefär tre mil norrut till udden som heter Cape Vidal och guiden berättar om hur det känsliga ekosystemet här fungerar. Längs med vägen finns chansen att ni får syn på giraffer, antiloper och många andra djur. Ute vid udden kan ni njuta av de långa orörda sandstränderna som inbjuder till bad och snorkling och äter en härlig picknicklunch. Vill man testa någon annan spännande aktivitet finns det t.ex. sköldpaddstur, djuphavsfiske eller hästridning längs stranden.
 
Strax innan solen går ned samlas vi igen för en kryssning i den natursköna omgivningen med den glödande solnedgången som bakgrund. Vi njuter av två fridfulla härliga timmar i sällskap av flodhästar, krokodiler och olika färgsprakande fågelarter.
 
Frukost ingår.
 
Cape Vidal
 
 

Dag 12: St. Lucia – Durban (ca 240 km)
Vi fortsätter idag till vårt boende i Durban. Från vårt hotell har vi en vacker utsikt över Durbans Golden Mile och den varma Indiska oceanen. Hotellet är beläget strax intill strandpromenaden.
 
Resten av dagen ledig. Det finns ingen annan stad utanför Indien som har en så stor indisk befolkning som Durban, så passa på att testa traditionell indisk mat! Det finns många intressanta marknader i Durban, varför inte besöka en indisk marknad! Vi rekommenderar även ett besök på uShaka Marine World där ni kan besöka Sea World där det bland annat erbjuds delfinshow och hajdyk. Här finns även uShaka Village Walk, en utomhusgalleria, med möjlighet till shopping och Cargo Hold Restaurant, en restaurang som ser ut som aktern av ett skepp, där ni äter er lunch eller middag omgivna av ett stort akvarium. I Durban finns även möjlighet att besöka Moses Mabhida Stadium, stadion från fotbolls-VM. För den våghalsige är en spännande aktivitet att åka lift upp till utsiktsplatsen på stadions högsta punkt (en båge som sträcker sig över hela arenan). Härifrån får ni en underbar 360 graders utsikt över staden. Ta med kameran!
 
Frukost ingår.
 
Boende på The Riverside Hotel (★★★)
 
Durban

 

 

Dag 13: Durban – Kapstaden
Idag flyger vi till en av världens vackraste städer, Kapstaden. Här checkar vi in på vårt fina fyrstjärniga hotell som är centralt beläget och säger farväl till vår guide. Från hotellet är det gångavstånd till det populära V & A Waterfront-området med restauranger, kaféer och affärer.
 
Frukost ingår.
 
Boende på Cape Town Lodge Hotel (★★★★)
 
Kapstaden

 
 

Dag 14 – 16: Kapstaden
Omgärdad av mäktiga Table Mountain och med havet nedanför är en resa till Sydafrika inte komplett utan ett besök i Kapstaden. Vi har nu några lediga dagar i Kapstaden som har fantastiskt mycket att erbjuda. Här finns shopping, vinprovning, pingviner, Godahoppsudden och mycket mer. Vi rekommenderar att ni tar linbanan upp för Table Mountain som stoltserar med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför. Ni vill självklart inte missa att besöka Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse.
 
Vi kommer att speciellt för er på denna resa erbjuda aktiviteter till reducerade priser där nästan alla är med svensktalande guide
 
Frukost ingår.
 
Kapstaden marina
 

 

Dag 17: Hemresa
Sista chansen till shopping ges och på eftermiddagen bär det av med fullpackade resväskor mot flygplatsen. Vi flyger under eftermiddagen med nattflyg hem till Sverige.
 
Frukost och middag (flyg) ingår.
 
Kapstaden Sydafrika taffelberg
 

 

Dag 18: Hemkomst
Hemkomst till Skandinavien.
 
 

Antal dagar:

18 dagar

 

Pris och datum:
2017-02-09 pris per vuxen 30 900:-, pris per barn 23 900:-
2017-12-20 pris per vuxen 33 900:-, pris per barn 28 900:- (engelsktalande guide)
2018-02-22 pris per vuxen 30 900:-, pris per barn 25 900:-
 

Priset inkluderar
-Flyg t/r Skandinavien – Sydafrika (Göteborg på förfrågan).
-Flyg Durban – Kapstaden.
-Samtliga flygskatter (ca 4 500 kr/person), dessa kan dock ändras.
-Rundresa i Sydafrika med buss enligt program.
-1 övernattning i Witbank med frukost.
-2 övernattningar i Mpumalanga med frukost och middag.
-2 övernattningar på Mjejane River Lodge (Greater Kruger Park) med helpension.
-1 övernattning i Swaziland med frukost.
-2 övernattningar på Thanda Private Game Reserve med helpension samt drycker under safariturer och till middagen (lokala öl och spritsorter samt husets röda och vita vin).
-2 övernattningar i St. Lucia med frukost.
-1 övernattning i Durban med frukost.
-4 övernattningar i Kapstaden med frukost.
-Svensktalande auktoriserad guide under hela resan förutom under de lediga dagarna i Kapstaden.
-Sowetotur med inträden och specialutbildad guide.
-Välkomstlunch i kåkstaden Soweto, grillning.
-Inträde till Bourkes Potholes och Three Rondawels.
-Besök på djursjukhuset Moholoholo.
-1 safari i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Krugerparken.
-1 safari i öppet fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Mjejane Naturreservat.
-Kulturell upplevelse på Mantenga Cultural Village i Swaziland.
-Besök på swazimarknad.
-4 safari i öppna fordon med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare i Thanda Private Game Reserve.
-1 föreläsning om noshörningar på Thanda Private Game Reserve.
-Flodkryssning i St. Lucia.
-Besök på en Star for Life-skola samt i en lokal by i KwaZulu-Natal.
-Transport från hotellet i Kapstaden till flygplatsen.
-Dricks till portier (porters) på flygplatserna och hotell samt till busschaufförer (ej Kapstaden vid hemresa).
-Dricks på utflykterna.
-Dricks till guide.

 

Undantag
 
Göteborg på förfrågan.
 
Avgången 2017-02-09
Boende på Garden Court Marine Parade istället för The Riverside Hotel i Durban.
Boende på Southern Sun Waterfront istället för Cape Town Lodge Hotel i Kapstaden.
Enkelrumstillägg 4 900 kr/person.
 
Avgången 2017-12-20
Engelsktalande guide.
 
Avgången 2018-02-22
Boende på Bongani Mountain Lodge istället för Mjejane River Lodge i Krugerparken.
 
Tillkommer:
-Eventuellt enkelrumstillägg, 4 570 kr/person.
-Eventuellt enkelrumstillägg i december, 6 530 kr/person.
 
 

Frivilliga tillägg:
-Extra aktiviteter (med engelsktalande guide).
-Våra utflykter i Kapstaden (flertalet med svensktalande guide).
-Förlängning till Victoriafallen, Dubai, Mauritius, osv.

 

Anmälan

En anmälningsavgift på 1 500 kr per person betalas i samband med anmälan. Resan kan snabbt bli fullbokad och vi förbehåller oss rätten att då inte acceptera fler anmälningar.
 
Minimum 14 personer, maximum 30 personer. Vid för få anmälningar kan resan ev. ställas in.
 
Med reservation för ändringar i pris och program.
 
Resorna i december är dyrare på grund av högre priser på flyg och boende (högsäsong).
 
OBS: Barnpriserna är baserade på att 1-2 barn under 12 år delar ett familjerum med två betalande vuxna. Priserna kan eventuellt ändras beroende på tillgång på familjerum. Kontakta oss för exakta priser och boendeförslag utifrån er familj. Thanda Private Game Reserve har vissa åldersbegränsningar för barn men gör ofta undantag för våra grupper. Kontakta oss för mer info.

 
Bokning:
Uppge bokningskoden SYD när du bokar resan.
 
 

Varmt välkommen till smarttravel!

Du når oss via kontaktformuläret eller per telefon 031 – 780 08 90
eller via mail till info@smarttravel.se.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Mer info

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till "tillåt cookies" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng