Körresa till Dublin

Det är inte för inte som Irland kallas för ”den gröna ön”. Det är ett oerhört vackert land med sina berg och dalar, mjuka kullar, vilda kuster och orörd natur.

Människorna här är vänliga och gästfria och lätta att komma i kontakt med, kanske vill ni sjunga ihop med en lokal kör? Pubkulturen i Dublin är stor liksom musik, film, konst och teater.

Flyg

Först och främst försöker vi hitta bästa möjliga färdväg för samtliga resenärer till Dublin. Är ni många har vi även möjlighet att chartra flygplan för gruppens räkning. Det spelar ingen roll om gruppen reser från olika orter, vi hjälper er även gärna med anslutningar. Vi har även tillgång till några av marknadens bästa priser och vi strävar efter att hitta så prisvärda biljetter som möjligt till resmålet. I dagsläget finns direktflyg från Stockholm och Köpenhamn. Väl framme ordnar vi även med transfer, med eller utan guide.

Boende

Exempel på boende i Dublin:

Jurys Inn Parnell

Jurys inn ligger mitt på den populära gatan Parnell Street. Härifrån är det nära till de flesta attraktionerna Dublin har att erbjuda. Här finns 253 rymliga rum, från enkelrum till familjerum för 4 personer. Här har du som gäst tillgång till bland annat SAT-tv och WiFi-internet. Blir du hungrig eller törstig finns här även en bar och en trevlig restaurang.

Programförslag

Dag 1

Ankomst Dublin

Gruppen möts av guide på flygplatsen och vi startar vistelsen med en City Tour! Floden Liffey delar in Dublin i två delar. På den norra sidan ligger många berömda byggnader som Four Courts, Custom House och General Post Office där påskupproret startade (1916). Här finns också Phoenix Park, Europas största stadspark, där hjortar strövar fritt. Den södra sidan anses mer sofistikerad med vackra Georgianska gator och hus, mest kända för sina färggranna dörrar. Här ligger bland annat den fashionabla shoppinggatan Grafton Street med mängder av butiker. Den här delen av staden domineras av de otaliga studenter vid Trinity College. På Trinity förvaras bland annat en av landets nationalskatter, den berömda “Book of Kells”. (en citytur utan stopp tar ca 1.5 timme totalt)

Besök Guinness Storehouse (besök ca 1 ½ timme)
Guinness är ett av världens mest kända bryggerier. Det ligger beläget på samma plats som när det grundades av Arthur Guinness år 1759. När du vandrar genom Guinness Storehouse lär du känna allt från produktionen av Guinness till dess marknadsföringskampanjer genom åren. Turen avslutas med ett smakprov av Guinness högst upp i “Gravity Bar” med utsikt över hela Dublin.

Lunch på Guinness Storehouse
Här serveras god mat och vissa rätter är så klart smaksatta av Guinness!

Om så önskas finns det möjlighet för gruppen att genomföra ett informellt uppträdande på Guinness (ingen extra kostnad) vid entren där turerna vanligtvis startar.

Transfer till hotellet för incheckning

Gemensam promenad till restaurang för välkomstmiddag
The Church
En av Dublins mest unika restauranger. Gammal kyrka som nu har 4 våningar med restaurang, café och bar. Arthur Guinness (grundaren av Guinnessbryggeriet) vigdes här i kyrkan år 1761. Idag har inredningen en mix av gammalt & nytt. Gallery Restaurant ligger på 2:a våningen i mycket vacker omgivning. Här erbjuds moderna menyer med en irländsk touch.

Fri tid resten av kvällen till att utforska Dublin
– varför inte besöka en av stadens hundratals pubar?

Dag 2

County Wicklowtur (ca 7 timmar totalt)
Vi börjar dagen med att stärka oss med en ordentlig Irländsk frukost innan det är dags att ge oss av mot Wicklow.

County Wicklow, beläget strax söder om Dublin kallas “Garden of Ireland”. Det kallas så för dess många trädgårdar, alla olika i utformning och flora. I hjärtat av landskapets runda kullar ligger Enniskerry. En pittoresk by och plats för “Powerscourt Gardens & House”. En fantastisk trädgård som anlades på 1800 talet med god smak och fantasi. Tyvärr förstördes husets interiör av en brand år 1974 och idag kan besökarna ta del av en mindre utställning kring husets historia och njuta av utsikten från salarna på andra våningen. Powerscourt erbjuder också bra möjligheter till shopping av Irländskt hantverk mm.

Det finns möjlighet för gruppen att genomföra ett informellt uppträdande utomhus vid Powerscourt Gardens på den stora trappan som leder från huset mot trädgården (ingen extra kostnad)

På eftermiddagen fortsätter vi mot Glendalough (där vi även äter lunch) i hjärtat av “the valley of the two lakes”. Här etablerades ett kloster på 500 talet av St. Kevin och Glendalough blev en destination för otaliga pilgrimsfärder. Det finns många legender beträffande St. Kevin och han jämförs ofta med St. Francis av Assisi. Här finns ett informativt center som berättar områdets historia och ni tas med på en guidad tur vilken bland annat inkluderar ett rundtorn (33 meter högt), ruinerna efter den gamla katedralen och “St. Kevins Kitchen”.

Det finns möjlighet för gruppen att genomföra ett informellt uppträdande vid St Kevins Kitchen.

Dags att vända åter mot Dublin efter en förhoppningsvis mycket trevlig dag i vackra Wicklow.

Fri tid + middag under eget arrangemang

Dag 3

Fri tid på morgonen till shopping

Lunchkonsert
Sker på antingen St Patricks Cathedral eller Christchurch Cathedral.

På båda ställen finns det möjlighet för gruppen att hålla lunchkonsert & det kostar inget förutom inträdet. Ca 30 min till re-hearsal och sedan sång ca 45 min – 1 timme. Vi kan ordna enklare ”posters” som sätts upp ett par dagar innan vid respektive kyrka/katedral. (önskas mer marketing så tillkommer det en kostnad för detta)

När vi ansöker om att få sjunga så behövs i vissa fall en inspelning samt kort bakgrundsinformation kring kören.

Det finns även möjlighet att arrangera kvällskonsert i Christchurch Cathedral men då talar vi om en annan typ av arrangemang. Kvällshyra tillkommer + personal och marknadsföring av konserten eller program mm.

Kvällsarrangemang – Irländsk afton på Merry Ploughboy Pub
Detta är ett av Irlands mest kända kvällsarrangemang med med Irländsk mat och underhållning. Bandet, The Merry Ploughboys har spelat tillsammans sedan 1989 & garanterar en live show fylld av irländsk sång, musik & dans. Gästerna uppmuntras att aktivt ta del av showen och har man riktig tur får man chans att testa sina “Riverdance” steg på scenen tillsammans med de irländska dansarna – en kväll att minnas!

* Transfer från cenrtala Dublin ca 30 min

Övriga aktiviteter

I Dublin finns det många aktiviteter och sevärdheter som kan fylla ert program. Vi erbjuder i stort sett alla våra grupper några olika sightseeingalternativ. Därutöver hjälper vi till med det mesta, allt från teambuilding-aktiviteter, studiebesök, nöjen, inträden, biljetter till evenemang och mycket mycket mer. Alla önskemål samt övriga förslag sätter vi sedan samman till en offert som givetvis är kostnadsfri. Här följer ett axplock av vad staden har att erbjuda:

Guinness Storehouse

Guinness är ett av världens mest kända bryggerier. Det ligger beläget på samma plats som när det grundades av Arthur Guinness år 1759. När du vandrar genom Guinness Storehouse lär du känna allt från produktionen av Guinness till dess marknadsföringskampanjer genom åren. Turen avslutas med en gratis Guinness högst upp i “Gravity Sky Bar” med utsikt över hela Dublin.

Dublin City Sightseeing

Floden Liffey delar in Dublin i två delar. På den norra sidan ligger många berömda byggnader som Four Courts, Custom House och General Post Office där påskupproret startade (1916). Här finns också Phoenix Park, Europas största stadspark, där hjortar strövar fritt. Den södra sidan anses mer sofisitikerad med vackra Georgianska gator och hus, mest kända för sina färggranna dörrar. Här ligger bla den fashionabla shoppinggatan Grafton Street med mängder av butiker. Den här delen av staden domineras av de otaliga studenterna vid Trinity College. På Trinity förvaras bla en av landets nationalskatter, den berömda “Book of Kells”.

Old Jameson Distillery

Irlands Whiskey kan spåras ända tillbaka till 700-talet. Ni följer med på en guidad tur som på ett spännande sätt ger er kunskap om hur Whisky en gång i tiden tillverkades här. Ni avslutar naturligtvis med ett smakprov i Jameson bar där några i gruppen får möjlighet att bli diplomerade provsmakare! Det finns även möjlighet för hela gruppen att göra en full provning.

Merrion Square

En av de parker som ägdes av husägarna runt det georgianska torget. Idag är parken öppen för allmänheten och på söndagar visar amatörmålare upp sina alster. I ett av hörnhusen växte författaren Oscar Wilde upp.

Christ Church Cathedral

Byggdes på 1100-talet på uppdrag av anglo-normanden Strongbow. Blev protestantisk under reformationen. Kyrkan hotades av totalt förfall på 1800-talet, men renoverades med pengar skänkta av whiskytillverkaren Henry Roe.

Ha´penny Bridge

Den vackra gamla bron som fått behålla sitt namn långt efter att tullarna över floden Liffey avskaffats 1919. Bron förbinder Temple Bar med norrsidan.

Phoenix Park

Den största parken inom stadsplanerat område i Europa. Endast två personer bor här, Irlands president och denamerikanska ambassadören. Och så ett stort antal hjortar. Ett kors är rest till minne av påvens besök 1979, då en miljon människor kom hit. Här ligger också Dublin Zoo, som brukar vara populärt hos de yngre turisterna.

Stora teatern

Nybyggd teater med 2000 stolar där det visas världsberömda musikaler, dramas, operor och balett. Givetvis ordnar vi gärna biljetter i mån av plats.

 

Irländsk cykelsafari

En perfekt gruppaktivitet med spännande rutter och skattjakt i Dublin. Ha roligt tillsammans samtidigt som ni får röra på er mellan konferenstimmarna i möteslokalen.

 

Kika gärna i vår gratis reseguide till Dublin för mer information om resmålet.

Se även våra andra resor till Dublin:

Weekendresa till Dublin

Konferensresa till Dublin

*Some information above in courtesy of Arrival guides

Kontakt generell

  • Ange ett nummer som är lika med eller större än 1.
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Datumformat: ÅÅÅÅ streck MM streck DD
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Priser

Flyg:
fr 2000 SEK per person inkl. skatter

Program

fr SEK 2515 per person

I priset ingår

• 3 nätter i delat i dubbel/twinrum
• frukost
• flygtransfer med engelsk guide vid ankomst
• stadsrundtur inkl. inträden och lunch
• körarrangemang

Tillägg

• enkelrum
• utflykter
• svensktalande guide
• övriga måltider ej angivna ovan
• övriga aktiviteter
• marknadsföring

Fri support dygnet runt

Som en extra trygghet på resan erbjuder vi en kostnadsfri support dygnet runt, då vi hjälper till med akuta problem. Dessutom har vi samarbetspartners på plats i Dublin som finns tillhanda för mer praktiska lösningar.

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. Mer info

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till "tillåt cookies" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng